Längst ned i containern

Godmorgon!

Ibland kan man känna sig som att man ligger inne i sopbilens container, längst ner under de svarta sopsäckarna. Det är tungt. Men i röran, motståndet och problemen finns det något på insidan som ser längre än berget framför dig – det inre ögats ljus.

Det fanns en orsak till att Paulus aldrig gav upp. Skeppsbrott, fängelse, spöstraff, förföljelse, övergivenhet, förkastad, beskylld och utsatt – det inre ögats ljus. Han såg mer än vad det naturliga ögat kan se.

Han blev blind för en kort tid, men där och då så öppnades istället hans inre ögon och det han såg då, är vad han återvänder till när han undervisar dig och mig om hur vi skall göra för att ta oss igenom stormens öga.

Det är därför Paulus ber att ditt hjärtas öga skall se hoppet, arvet och kraften. Hans bön är att du skall se vad han såg på Damaskusvägen. När du ser och förstår allt som händer i livet, enbart med dina fysiska ögon, då är det lätt att tappa hoppet. Men när ditt inre öga får se in i den andliga dimensionen, då förstår du utifrån en helt annan nivå.

När livet känns som att du ligger under sopsäckarna i sopbilens container, då är det mörkt. Det är där och då det inre ögats ljus ger dig hopp och kraft och du vet att även om hela helvetet just nu rasat över dig så tar du dig igenom. Det är en tidsfråga innan du vinner igen och du kommer att vinna stort.

Godmorgon

Tommy

 

 

Comments 1

  1. Tack för uppmuntran i det tuffa! Att se ljuset i mörkret!
    Att se med andra ögon.
    Att se långsiktigt o tänka på målet!
    Tack för din undervisning!
    Gud välsigne dig!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.