Judarna – evighetens hjältar

God morgon

Idag är jag i Israel på väg till Galileen. Där har vi bland annat vår barnby Neve Michael. Här hjälper vi trafficking offer och har ansvar för en hel hög barn. Några är speciellt sårbara, de är här för att de utsatts för incest. Kan du tänka dig in i barnets situation, när pappa eller mamma, gör saker med sina barn jag inte ens vill benämna. Sveket, skulden och skammen. Björn Afzelius sjöng: “Som barn tar man kärleken för given”. Ja, det gör barnet, men hur mycket större blir då inte sveket.

I morgon träffar jag hemvändande judar och delar av väckelserörelsen. Vi filmar också i tre dagar. Program som kommer att sändas både i Sverige, men framförallt i USA till hösten. Det är oerhört viktigt att på alla sätt berätta om Israel och om Guds plan för Israel, det judiska folket och Israel. I min bok “Judarna – evighetens hjältar” har jag försökt att ge helheten därför att när du får hela perspektivet då förstår du varför Israel är Israel.

Judarna.inddNär jag kom första gången 1996 så visste jag ingenting om Israel. Det var då, en eftermiddag i Jerusalem, Guds ljus föll på Jesaja 49:22. Jag blev varm i hela kroppen av den helige Andes närvaro. Dagen efter såg jag, hur flera av de kullar runt Jerusalem blev bebyggda, något som hänt idag – och hur judarna en dag gick ut ur husen för att ropa på Messias.

Antingen du vill det eller inte, antingen du tror på det eller inte – så kommer Jesus tillbaka. Du kan inte rösta bort hans återkomst, det är inget FN beslut, EU kan inte stoppa det.

Varför rasar världens nationer mot Israel? Striden står inte mot “kött och blod” – den är andlig. Problemet är, läs Uppenbarelseboken 17, att världens ledare blivit ett med Vilddjurets sätt att tänka och Vilddjuret hatar Israel. Det gör inte jag – jag älskar Israel och det judiska folket. Det kommer med frälsningen därför att den som är född av Gud kan inte hata och bekämpa det som Gud älskar.

I slutet av ”Judarna – evighetens hjältar”, kommer du in i tidens slutskede:

En sista gång kommer hatet att byggas upp mot det judiska folket. Den här gången blir det allvarligare än någonsin. Den ledare som då agerar kommer att göra det med mörkrets alla samlade krafter i en och samma person. Det är fullheten av vilddjuret som utan nåd gör ett sista desperat försök att förinta det folk som genom alla tider vägrat att tillbe honom och alltid hävdat att det bara finns en Gud. Det är Satan själv som gör ett sista försök att förhindra att de urgamla profetiorna går i uppfyllelse, att Messias bryter in i tiden och att en världsordning upprättas, där kärleken och sanningen är total.

I den stunden, när ondskans falskspel tycks ha förvillat världen och lösningen på ”judeproblemet” en gång för alla tycks gå mot sin fullbordan, kommer historien att ta en ny vändning en sista gång. Hela världen kommer att följa judarnas envetna kamp mot den samlade internationella styrka som sänts till och mot det judiska folket i Israel, för att i fredens namn befria Jerusalem. ”Härefter skall ni inte se mig” sa Jesus till sitt älskade folk, ”förrän ni säger: Välsignad är han som kommer i Herrens namn. På tv-apparater över hela världen kommer det att rapporteras om striderna och att den samlade världens styrkor står på kullarna utanför Jerusalem. När den sista striden börjar kommer synagogorna världen över att vara fyllda av judar. De vet att nu kan bara en enda sak rädda dem, och det är Messias. Överallt ber de bönen om Messias tillkommelse, ”Välsignad är han som kommer i Herrens namn.

Då kommer allt att ske. När vilddjurets raseri är som störst, när världens ledare är som mest berusade av åtrå till Jerusalem och när den antisemitiska mordanden brinner som starkast kommer Gud att resa upp sin sista ledare och räddare. Denna gång blir det inte Mose, eller drottning Ester, eller journalisten Herzl. Därför att nu är tiden och stunden kommen då jorden är mogen. Över hela världen kommer man att uppfatta det, ett öronbedövande dån som bryter fram i tiden – en basun ljuder som alla kan höra, himlens krafter skakas och människosonens tecken blir synligt för alla. I Jerusalem kulminerar allt när Messias bryter in i vår dimension. Alla kommer att kunna se honom när han träder ner genom skyarna och ställer sina fötter på berget öster om Jerusalem, på Oljeberget (se Matt 24:29–31 och Jes 13:10).

God morgon
Tommy

Comments 1

  1. Tack Tommy!! Det är så underbart att få detta måndagsbrev!! Att få ta del av allt du delger och lär ut! Tänker beställa din bok om judarna. För några år sedan läste jag hela bibeln och det räcker eg för att förstå att judarna är Guds folk.
    Jag är så imponerad av din effektivitet och engagemang i allt du gör.
    Guds välsignelse och blodets beskydd önskar jag dig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.