Du är inte ditt förflutna

God morgon!
Hur mår du? Hoppas du mår bra. Just nu är jag i Tulsa, Oklahoma. Tre fantastiska möten igår i tre olika kyrkor. Helt olika kulturer. Hyfsat med folk på alla mötena. USA är verkligen annorlunda. Vi är på väg djupare in i tredje världen och av någon anledning har Herren lett oss genom USA, fråga inte mig varför, men dörrar öppnas och dörrar stängs och jag erkänner gärna att känner mig liten i dessa här sammanhangen och tacksam för all omsorg i bön.

Vi har nu fyra fulla dagar kvar innan jag åker tillbaka på torsdag kväll. Det händer oerhört mycket just nu. Israel är pressat, vi har förfrågningar från Bombay om barn i sexindustrin och nya dörrar öppnas till onådda folk.

Jag fick ett meddelande igår, från någon som sett ett av våra TV-program, och hon skrev: “Jag är inte mitt förflutna”. Oavsett vem du är eller vad du gjort, när Jesus bryter den onda cirkeln, inleder han också processen med att skilja och läka dig från de delar i ditt förflutna som skadat dig. Gud har, som det står i King James, presenterat dig ”helig, klanderfri och fläckfri i sin åsyn.” Dvs, när han ser på dig ser han inte smutsen, han ser dig i Kristus och det är han som presenterat dig för sig själv. Du står där nu! Förstår du vilken du är? Du är presenterad – du skall inte bli presenterad.

Du är en ny skapelse i Kristus, det gamla har gått, det nya har kommit. Det står skrivit att ”det nya livet är fördolt i Kristus”. Det har alltså redan skett. Det är som Paulus skriver i KJ en hemlighet och ett mysterium. En hemlighet därför du kan inte se den nya människan med dina ögon och ett mysterium därför att om du inte är frälst kan du inte fatta vad det är att förnimma den nya skapelsen. Det är därför du fått tron, den är substansen, den andliga komponenten, som gör det möjligt för dig att genom den helige Ande få hemligheten uppenbarad och få insikt i mysteriet, wow, nu börjar jag nästan predika. Förstår du vilken nåd Gud gett dig? Hillsong sjunger “In your grace I stand,” jag står i nåden.

2corinthians5_17

Men det är en process att bli det nya även i tankarna och det är inte alltid lätt. Men det går. Hur gör man då? Man gör på samma sätt som om du skulle äta upp en elefant – en bit i taget. Jesus drar ut den onda roten, han bryter den andliga bindningen, han fyller dig med sig och därefter vill han hjälpa dig att byta ut en tanke i taget och för varje tanke som byts ut så kommer du att alltmer tänka som Jesus.

Du är inte ditt förflutna. Du tillhör inte ditt förflutna och ditt förflutna äger inte dig. Du är en ny skapelse i Kristus – här och nu.

Fader, i Jesus namn ber jag för var och en som just nu läser morgon bloggen. Tack Jesus, för att du som läser just nu, är en ny skapelse. Du är funnen i Kristus, du är omskuren, du är barn till Gud, du är född på nytt / du är född på nytt / du är född på nytt / du är född på nytt / du är född på nytt och ditt medborgarskap är i himlen. Du är inte ditt förflutna – du är framtiden, så i Jesu gå och ta det som är ditt och var den du är i Kristus.

Stora broders kramen och …

God morgon,
Tommy

Comments 1

  1. TACK för detta fina! en skilsmässa år 2011 har plågat mig än idag när så mycket svek och bedrägeri uppdagades som pågått under 13 år i mitt tidigare liv. Mitt tack till dej för att du skrev detta. Jag har fått en alldeles påtaglig vision från Gud att jag ska in i något helt annat men mina negativa tankar från mitt tidigare liv har plågat mig så tufft speciellt på senare tid.
    Hälsningar från ett snöigt vinterlandskap i Österbotten,Närpes….Finland.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.