Det finns en huvudkudde för dig också

God morgon!

Hur mår du? Måndag morgon, hela veckan ligger framför dig och oavsett vem du är eller vad du gör så vill Jesus hjälpa dig.  Mina svarta vitvaror kom förra måndagen och på onsdag kommer snickaren och monterar in dem. Oavsett om du är singel eller har familj, behöver både du och jag en trygg plats, någonstans att vila vårt huvud. Om inte dina tankar får vila kommer du att ta fel beslut, reagera som du inte vill och söka substitut för det du saknar. ”Kom till mig”, utlovar Jesus, ”alla ni som är tyngda av bördor”. Oavsett vem du är, finns det en huvudkudde för dig också.

cute-baby-sleeping-300529Jag hade en period efter jul, när separationsångesten efter Carina gjorde att jag blev orolig på kvällarna. När huvudet är trött, blir tankarna oroliga. Jag funderade på att sälja huset, men kom på att det hjälper ju inte. Jag fick hjälp. Tron kommer av predikan och predikan av Kristi Ord och jag är väldigt noga med att lyssna på minst en predikan i veckan. Även om jag är predikant, behöver jag bli predikade till, och där och då talade Gud genom en predikan.

“När jobbiga saker händer”, predikade predikanten, “är det som om vissa delar i vår hjärna svullnar och svullnaden ligger kvar, men om du då – om du orkar – börjar tala positivt, Guds Ord till dig själv om det som är jobbigt, så tar det cirka 3 veckor för svullnaden att lägga sig och för dig att börja må bättre.” Det stämmer ju tänkte jag, för Paulus skriver att: ”Gläd er, och i alla livets omständigheter tacka Herren”.

Ja, jag vet. Det är inte så lätt alltid att tacka Herren, speciellt inte när livet tar emot. Men jag tog predikan till mig och började tacka för huset, varje rum, möbel, rummet där Carina flyttade hem till Herren, köket, toaletten, tvättstugan, bilen, trädgården, grannarna och jag gjorde det morgon, kväll och middag och faktiskt efter tre veckor så måste ”svullnaden” ha gått ner. Separationsångesten som kom sent på kvällarna försvann.

Gör du det också! Det område där dina tankar inte har vila. Skriv ned vad Guds Ord säger, det är medicin. Ta medicinen flera gånger om dagen. Så fort oron ger sig till känna, ta lite medicin till och ta medicinen regelbundet i tre veckor.

Fader, i Jesu namn så tackar jag dig för varje underbart syskon som just nu läser morgonbloggen. Tack för att de är underbara, nya skapelser i dig Jesus. Tack för allt de är, vad de gör och för det liv du gett dem. Tack för att du lever i dem den här morgonen, tack för allt de är, tack för allt de får betyda för andra människor, tack för vad de gör i det lilla och i det stora, tack för att de får sova gott och tack för du ger dem en huvudkudde där de får vila sina tankar.

God morgon,
Tommy

PS//Jag kommer att predika ut det här framöver och då samordnar vi 3 veckor av tack och stöttar varandra så ingen ger upp. Jesus kan hela alla sorter av svullnader … //DS

99779007yHf9GhGaz9UcRJ3

Comments 2

 1. Tack Tommy för uppmuntran, själen behöver vara i balans!

  Ett till sätt att få hjärnan i balans, dvs själen, är att tala MYCKET i tungor;
  Då kan du slappna av rent själsligt då du inte behöver “anstränga” dig att tänka ut vad du ska be ut.
  Anden flödar ju utan att ditt förstånd är inkopplat, likt Yeshua såsom han gick igenom väggen när han uppstått så flödar Anden igenom den själsliga “väggen”, utan ansträngning!

  Slutsats: Det KAN vara ansträngande om du är trött/ansträngd själsligt att be specifikt för hela din omgivning, , den själsliga “bensintanken” kanske står på RÖTT.
  Tungotal anstränger dig mindre; Förståndet är ifrånkopplat, behöver inte vara med & bestämma vad som ska göras.
  DU laddas upp med HIMMELSK KRAFT med minsta möjliga ansträngning, tankarna, själen kommer att lägga sig i linje med Guds Heliga Ord & du är “back in buisness.

  Greetings & Blessings
  from
  Fam. Kent & Marianne Pettersson
  Sundsvall

 2. Jag känner igen allt i sorgeprocessen som du har beskrivit sedan Carina lämnade jordelivet. Det du har beskrivit har jag själv gått igenom för några år sedan och trodde aldrig att jag skulle ta mig igenom det, aldrig kunna skratta igen, att sorgen skulle vara min följeslagare resten av mitt liv. Jag har dock tagit mig igenom det hela och känner mig fri från maken som lämnade mig och flyttade hem. Sorgen har dock många ansikten och man kan sörja olika saker, inte bara att en person har lämnat en, utan även det att man aldrig lärde känna varandra, släpptes aldrig in i gemenskapen, hade inte samma agenda och tills slut blev allting fel. Trots detta blev det närmare 40 år tillsammans. Jag bad till Gud tidigt i förhållandet att jag skulle slippa att bli bitter och tack och lov! det har jag sluppit. Man går dock lite vingklippt vidare, ärren kan skava och det kanske har kostat för mycket i allt vad det innebär. Tankehärvor och svullnader har det varit, man blir lite på sin vakt och begränsar sig själv……….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.