Dessa är de

Godmorgon
Förstår du innebörden i liknelsen om de 4 åkertegarna? Visst gör du det, självklart kanske men ändå inte. För bara de som av Gud fått gåvan att bli en del av hemligheten, mysteriet, kan förstå innebörden.

Därför säger Jesus att “om ni inte förstår denna liknelse hur skall du då kunna förstå något alls?” Du förstår därför att du är god jord! Om Ordet hade blivit stulet från dig, om Ordet hade svets av solen och torkat ut eller kvävts av tistlarna, hade du kanske läst vad jag skriver men inte förstått.

Med en liknelse från jordbruket, förklarar Jesus vad vi inte kan förstå så att vi kan fatta de andliga principerna.

Dessa är de, som hör Ordet, men genast stjäl Satan det från dem, precis som fåglarna äter upp det utsäde som hamnar vid sidan av vägen!

Dessa är de, som hör Ordet, men det går inte ner i hjärtat, som utsädet som sås på stenig mark, det får inga rötter, när solen kommer dör det av torka.

Dessa är de, som hör Ordet, men tar emot allt annat också, som åkern med ogräs som kväver utsädet!

Du däremot, slogs med fåglarna när de försökte  stjäla vad Jesus sått i ditt hjärta, du uthärdade solens torka och sökte dig djupt ner i myllan, du drog upp ogräset och såg till att det Ord som såtts i ditt liv fick utrymme att växa och nu bär du 30, 60 eller 100 – falt.

Kanske inte enbart i dig själv, därför att du jag växer i samma åker. Vi har samma DNA, samma vision och samma plan. (destiny).

Dessa är de – och du är en av dem. Se till att ge det Ord som är planerat i dig, allt det utrymme det behöver för att växa och producera den frukt det och du är bestämd för.

God morgon
Tommy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.