Den innersta kretsen

God Morgon
“Detta har jag sagt er” sa Jesus, “för att er glädje skall bli fullkomlig”. Vad hade han sagt? Han hade sagt att han inte längre såg på dem som tjänare, utan som vänner, riktiga vänner, vänner som man delar sina hemligheter med. De är inte många, skall inte vara många, men de ger glädje.

Förra veckan var en lång, pressad vecka och det är måndag morgon och det har regnat hela natten. Hade tänkt hinna någon timmes golf idag och sedan har jag en del kvar på ytterligare ett kapitel.

I måndags hade jag ett långt möte med Stefan Edefors. På några områden i livet är vi “nära” vänner och vi blir alltid glada när vi är tillsammans.

Jag var i Köpenhamn och arbetade torsdag, fredag och lördag och fredagen var en fantastik dag, vi hann oerhört mycket t.o.m. en lång promenad på Ströget i strålande solsken och italiensk glass och just den nära vänskapen där och då, gav den där glädjen som många längtar efter – alla vill känna lycka.

Jag har inte träffat Rebecka på länge och hon var hos mig igår eftermiddag, det är glädje att ha barnen hos sig, även om de är vuxna. Både hon och Daniel har utvecklats mycket det senaste året och som pappa blir jag stolt och jag är både pappa och vän till dom båda.

Den här typen av vänner, det är de som du tar med dig till Getsemane, det är de som du anförtror dig åt. Jesus betjänade de 5000, han la händerna på de 70, han undervisade de 12, men det var de 3 som han tog med sig upp på Förklaringsberget och in i Getsemane, den svåraste stunden.

Till sist, för att få vänner måste du bli en vän. Jesus har lovat att “ge så skall du få, ett mått som är både packat, skakat och rågat”. Var en generös vän så får du många generösa vänner tillbaka, och då blir livet gladare!

God morgon
Tommy

innerstakretsen

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.