Den hemliga mötesplatsen

God Morgon,
Hur mår du idag? Jag hoppas att du mår bra. Själv har jag precis kommit från gymmet nu på morgonen, det är min morgonrutin 3 dagar i veckan. Bön och kaffe mellan 5- 7 dagligen-  det är viktigast. 2 timmar kan tyckas vara en lång tid i bön, men ibland tar det tid att liksom komma in och när jag väl är där så stannar tiden av. Där och då – mår du alltid bra. Det är därför jag återvänder dit varje dag – till den hemliga mötesplatsen.
Även om jag sovit gott så kan en del brus från gårdagen ligga kvar vilket gör att tankarna vandrar iväg och då får du liksom föra tillbaka tankarna in i bönen. I boken ”Den Hemliga Mötesplatsen” berättar jag ingående om själva bönens upplägg. Jag älskar King James översättning av Psalm 91: ”He who dwells in the secret place of the Most High, shall abide under the shadow of the Almighty”. Den som tillbringar tid på Gud den högstes hemliga plats, skall förbli under den Allsmäktige skugga. Det är ett ”mysterium” som Paulus uttrycker sig många gånger (KJ). Den hemliga platsen är där, framför näsan på dig, och de som tillber i Ande och sanning kommer att uppleva platsen.
denhemligamotesplatsen1
Jag har gjort det här varje morgon i många år. Upplägget kan variera något. Ofta börjar jag med lovsång- Hillsong Worship. Jag har texterna på läsplattan och musiken på telefonen. Love on the Line, Oh Praise His Name eller Oceans för dig inför Gud. Därefter lyssnar jag på Bibeln. De senaste veckorna Kolosserbrevets första kapitel. Kan köra det om och om igen tills det liksom gått in.
Jag lyssnar på det jag är hungrig på! Jag följer ingen plan utan det bibelavsnitt mitt inre hungrar efter är vad jag lyssnar på. Det du är sugen på, är den mat din ande behöver.
Därefter går jag  in i den bönemall jag använt sedan lång tid tillbaka, nu stannar tiden av och inför tronen blir du i Anden den du verkligen är. Den nya skapelsen kommer fram, det gamla tonar bort. Här kan verkligen tiden stanna av och när jag kommer ut ifrån den hemliga mötesplatsen är jag redan sen. Det får liksom ta den tid det tar!
Jag tar bilen till gymmet – 3 minuter – tränar 30 minuter och är på kontoret mellan 8 och 9. Fördelen med en liten stad är att du har allt nära.
Idag måndag jobbar jag hemifrån. Det blir väldigt konstiga tider då vi finns både i Asien, Europa och Amerika. Det går dygnet runt. Just nu är det deadline på ett bok manus vi skall presentera i slutet av april. I em får jag nya vitvaror – svarta. En nätbutik hade 20 % på redan pressade priser vilket gjorde att jag kunde köpa frys, kyl, ugn och mikrovågsugn för halva priset. Inte för jag använder ugnen mycket men idag finns det ugnar som rengör sig själva! Fantastiskt.
Jag predikade om det i påsk. ”It will all come out in the fire”. Att prövas i eld, det är bara det som är äkta som kommer ut och det är ju därför du fortfarande står på benen! Det är därför att du fortfarande tror! Trots att du gått igenom den ena svårigheten efter den andra. Du är äkta! Din tro är äkta.
Ta med vännerna in i elden, de som fortfarande är med dig när ni kommer ut ur elden, det är dina äkta vänner. Carina, som är hos Jesus nu, hon var äkta. Vilken eld jag än hamnade i (och dom har varit många genom åren) – så när jag väl kom ut – så gick hon fortfarande vid min sida.
Var rädd om dina äkta vänner och till sist, du är äkta – därför kommer du att ta dig igenom allt som möter dig i veckan.
Din vän,
Tommy

 

Comments 1

  1. Hej Tommy! Jag vill bara säga att jag använder mig av din bok “Den hemliga mötesplatsen” så gott som varje morgon. Den har hjälpt mig väldigt mycket att få en rutin i bönen. Jag uppskattar den mycket!!Jag har också liksom du tagit litet av varje i Bibeln att läsa, men jag har inte fått någon ordning i det. Däremot har jag skickat efter en bibelläsningsplan från Ariel Media som följer det judiska året med deras högtider och sabbater och det dom själva läser. Den tar upp bibelställen från både Gamla och Nya testamentet och man får en inblick och förståelse i vad varje dag står för historiskt sätt för judafolket. Boken är på engelska och har en bibelvers på hebreiska på framsidan från Matt. 6:11. Trots att det tar lite tid att läsa allt, så är det värt det. Den boken ihop med din är för mig en bra kombination. Visst är det också suveränt att gå på gym?! Jag och min man åker också tre gånger i veckan kl 7 för att träna. Det finns ingen bättre start på dagen!
    Tack för allt du delar Tommy och allt du gör för Kristus. Gud välsigne dig!
    Birgitta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.