Den enda frågan – Jesus är det du?

God morgon

Efter en lång kampanjhelg sitter jag i bilen på väg hem och funderar över livet och de möjligheter som ibland öppnas upp. Gud har förberett något underbart och du såg inte överraskningen komma förrän den var där och ropade på dig.

När Jesus kom gående på vattnet, blev lärjungarna förskräckta. Det är inte alltid så lätt att känna igen Jesus när livet är svårt, när du är trött och sliten och går på knäna av utmattning. Petrus reagerade instinktivt och ropade: “Jesus är det du”!

Det är egentligen den enda frågan du behöver ställa, när möjligheten en dag sitter mittemot dig och ler. När hjälpen knackar på dörren eller när du i ditt inre hör rösten som manar dig att göra något du aldrig gör. “Jesus, är det du?”

Om du upplever, hör eller förnimmer att möjligheten svarar: “Ja, det är jag”. Släpp då årorna, stig ut ur båten och ta emot vad Jesus ger dig.

Därför att om det är Jesus, då är allt förberett, de moln av problem du ser när du sitter vid årorna är moln som vill stjäla livet för dig. Som vill ta ifrån dig vad Gud vill ge dig. Gå för det bästa, nöj dig inte med mindre. Titta inte till höger eller till vänster, fundera inte på om de runtomkring dig släpper årorna eller inte. Följ ditt hjärta, den inre rösten och även om vattnet är djupt och du är långt från land, gå i alla fall.

God morgon
Tommy

oars

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.