Ankellamporna

God Morgon

Alla vill vi se in i framtiden. Hur ser räntorna på huslånet ut om 3 år? Vad händer om jag går den här utbildningen? Varför upplever jag att Jesus vill att jag skall göra just det här?

I Psaltaren 119:105 står det skrivet att “Ditt Ord är mina fötters lykta och ett ljus på min stig”. När den här versen skrevs, förstod alla hur Gud menade.

index2När du skulle gå någonstans på natten, fäste du en oljelampa på varje ankel. Ljuset var svagt, du var tvungen att gå försiktigt, men du såg tillräckligt för att ta ett steg i taget.

Guds Ord är din ankellampa. Ordet ger dig tillräckligt med ljus för att ta ett steg i taget. Lyssna in, jämföra situationen med Guds Ord och sedan ta ett steg till. Vi vill gärna veta mer om framtiden, men även där ger oss Ordet ljus: “Den rättfärdige skall leva av tro”.

Du vet vart du är på väg, men du kommer aldrig att ha alla svaren. Du får lita på att Gud uppenbarar de svar du behöver allteftersom du tar stegen utifrån det ljus ankellamporna ger dig.

Idag har du tillräckligt med ljus för att ta nästa steg, gör det nu.

God morgon,
Tommy

Comments 2

  1. Tack Tommy!
    Att leva i nuet och gå i tro är inte alltid så enkelt. Men så viktigt. Att ofta bli påmind av att jag ska lita fullt på min Herre Jesus Kristus och han har full kontroll på allt.
    Önskar dig Guds välsignelse och ledning i allt det du gör för Guds rike här på jorden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.