Andra såg omöjligheter – Gud möjligheter

Godmorgon!
När jag gick i skolan, såg lärarna på mig på ett sätt. De såg inga möjligheter, bara omöjligheter. Kanske är det så för dig också ibland? Men den bild andra har av dig behöver inte vara Guds bild av dig. Skolan såg på mig som omöjlig, men Gud såg möjligheter. Skolan såg motstånd, men Gud såg något annat. Det är viktigt att du inte tappar tron på Gud och de möjligheter han har lagt ner i dig och oavsett ålder, var du bor eller har gjort så är du en möjlighet för Gud! 
Det är inte ens säkert att din mamma ser vad Gud lagt ner i dig. Det vi gör idag, är en frukt av vad många gör tillsammans, men det är Gud som såg oss alla först!
Ingen såg David, inte hans bröder, inte hans far! Ingen fattade varför han spelade harpa när han vaktade fåren, ingen fattade sig på David – utan Gud. David var annorlunda, han var en man efter Guds hjärta. Du är – efter Guds hjärta.
När David tvingades fly och leva i öknen under flera år, slutade han aldrig spela, han slutade aldrig dansa, ingen kunde ta ifrån honom vad han hade i Gud. Du har kanske människor runt dig som tycker att du skall sälja din harpa, ge upp din dröm, sluta vara annorlunda, men de som har Guds hjärta är annorlunda för vi är annorlunda.
Våga göra annorlunda, harpan var bara fel bland fåren, varför spela för fåren? Men hade inte David spelat där och då hade han inte heller blivit bjuden till templet för att spela för kungen. Våga, våga, våga, våga vara annorlunda! Noah var inte som de andra! Abraham skiljde sig från mängden! Josua och Kaleb bröt mot mängden. Johannes döparen var extrem, Petrus var unik och Paulus liknade ingen annan. De var annorlunda och de vågade vara annorlunda.
Att du är annorlunda är inte en omöjlighet, tvärtom, kanske är det just därför du är en möjlighet för Gud.
Godmorgon,
Tommy

Comments 1

  1. Tack Tommy för ditt uppmuntrande “brev!” Ja det behövs verkligen att få höra detta! Precis så känner jag; att jag är lite annorlunda på jobbet ( sjuksköterska ), på fritiden mm. Jag försöker lyssna in vad vår Herre vill o göra efter hans vilja. Att försöka gå den väg han vill. Men i vårt sekulariserade land blir man annorlunda. Men det viktiga känner jag är att det känns rätt det jag gör. Att leva efter sanningen o vår Herres kallelse. Så att vi inte blir för ljumma.
    Tack JESUS!!!
    Tack Tommy!
    Önskar dig Guds välsignelse i det jobb du gör med att sprida Guds rike i vår värld!
    Hälsningar Ann

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.