Stormen har ett syfte – att få dig att vända om

God morgon
Underbar morgon i Addis. Jag är här och planterar The Cornerstone Vision och igår döpte vi ett helt gäng helt nyfrälsta. Men som så ofta, när du är på väg in i något nytt, var beredd på en storm och det hade vi igår.

Hotellägaren fick kalla fötter, ingen ville öppna upp poolerna för att vi skulle kunna döpa men till sist, efter att ha hinkat upp vatten, åkt och köpt shorts och t-shirts så döpte vi.

Dop i Addis Ababa

Dop i Addis Ababa

När Jesus är på väg över till andra sidan sjön kommer stormen. Hela resan handlade om att ta ett nytt steg och att expandera Guds rike. Då kom stormen. Jesus kunde ha vänt om och seglat tillbaka till Kapernaum, men han näpste stormen och tog sig till nästa nivå.

Har du någonsin varit med om att du bestämt dig, nu tar du steget, nu gör du det du tänkt så länge, nu händer det du längtat efter och just där bryter stormen ut. Där och då är det lätt att vända om, ta det säkra för det osäkra, återvänd, kapitulera, det gick inte den här gången heller.

När du gör något nytt, förvänta dig en storm och när du inte ger upp utan tar dig igenom, att demonerna hälsar dig välkommen på andra sidan. Därför att det var just vad de gjorde med orden: “Tvinga oss inte att lämna vårt område”. När du gör något nytt, när du går från en nivå till nästa, när du expanderar så finns det saker som inte kan finnas kvar, det kommer att finnas de som vill hindra dig och det kommer ibland att finnas ett andligt motstånd därför att det du gör expanderar Guds rike och då måste mörkret lämna.

I allt detta är du mer än en övervinnare. Du är kallad att expandera, att utvecklas och att inta nya områden. Då och då, kommer Satan att sända en storm för att få dig att vända om. Men då är det viktigt att stå igenom, hålla kursen och veta att när stormen väl lagt sig då har du också både expanderat och utvidgat ditt område.

God morgon
Tommy

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.