Res dig – igen…

God morgon

Vet inte om du tänkt på det men oavsett om du klipper, kokar, maler eller bakar vetet, kommer det att fortsätta vara vete. Oavsett vad som händer med dig eller i ditt liv är du ändå ett vete! Det kan regna i veckor, solen kan steka och haglet storma från himlen, vetet är fortfarande vete. På samma sätt som det böjda vetet efter hagelstormen reser sig igen, har du gång på gång rest dig. Varför? Därför att det Gud sått i dig kommer alltid att ”resa sig, igen”. Det finns något i dig som inte kan knäckas och det är det i dig som är sått av Gud.

Om kärnan är Gud, kommer fröet att vara vete och vad som kommer upp ur marken vete. Det kan omöjligt vara något annat än vad som såddes, vad som fanns i kärnan av fröet. Min dotter Rebecka kan raka av håret på huvudet, tatuera sig på hela kroppen och emigrera till Sydpolen, men det finns en sak hon inte kan ändra på, att hon är min dotter, hon är av min säd. Hon är min dotter om hon är sjuk eller frisk, pank eller rik, ärlig eller kriminell, framgångsrik eller misslyckad, vad hon än gör eller blir kan hon aldrig upphöra att vara från mig. Om det är sant om människans säd är det sant om Guds säd. Du är sådd vete. Du är född på nytt. Oavsett vad som händer eller vilka hagelstormar du råkar ut för, är du ändå vete, du är ett Guds barn och när allt är sagt och gjort kommer du att ”resa dig, igen”. Därför att han som bor i dig är större än han som är i världen. Du kan böjas och tyngas ner, du kan vara omgiven av ogräs som suger åt sig den näring du skulle behövt, men om du koncentrerar dig på att vara den du är och inte fokuserar på ogräset kommer du att upprättas och växa i Gud. Det kan ingen hindra för ingen kan stoppa Gud och hans plan för ditt liv.

Glöm det negativa, släpp det, kanske inte lätt – men försök. Det negativa är som ogräset runt vetet, det tar bort kraften du behöver för att växa. Minns Guds välsignelser, framstegen du gjort, leenden, uppmuntran och komplimanger. Använd det positiva från våren 2016 som energi inför sommaren och hösten 2016 och gör som Paulus, ”förlåt (glöm) det andra, det ligger bakom dig och sträck dig mot det som ligger framför dig.” Res dig, igen.

res dig igen text copyGod morgon
Tommy

Comments 1

  1. Tack och åter Tack Tommy! Det passar så bra in just nu då det är lite tufft med mina döttrar som inte är kristna.
    Ska försöka fokusera på det rätta; vår Himmelske Fader och den plan han har för mig och var och en av oss.
    Önskar dig Guds rika välsignelse i allt du gör!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.