7 nov. manifestationen – ju fler vi blir, desto större stöd visar vi Israel och det judiska folket! Du får också ditt namn till ambassadören (frivilligt).

När en 46-årig man rusar in i en synagoga i Pittsburgh och skriker ”Alla judar måste dö!”, skriker han till all världens judar. Den som kastar in en brandbomb i ett radhus i Lund hotar att bränna inne alla judar – i hela världen.
Det kan inte finnas någon jude i världen som inte uppfattar de här händelserna som riktade direkt mot honom eller henne. Det spelar ingen roll om de samlats med andra judar i synagogan, går omkring på en gata eller ligger hemma i sin säng och sover.

JUDEHATET GÖR INGEN SKILLNAD.

Den 7 november 1938, var inledningen på de pogromer som ledde fram till kristallnatten då 1 400 synagogor brändes upp, 7 500 judiska butiker fick skyltfönstren krossade och plundrade. Judar misshandlades och mördades. 30 000 judar arresterades och skickades till koncentrationsläger. Det här var startskottet för ”Förintelsen”, då 6 miljoner judar avrättades.

Samtidigt som den 7 november är en påminnelse som väcker fasansfulla minnen, gör vi en insamling, en manifestation, för att påminna Israel och det judiska folket att de inte är ensamma!

Vi, PTL Ministries, i partnerskap bland annat Förenade Israelinsamlingen, Jewish Agency och med stöd på ministernivå i Israel, gör en insamling fram till och med den 7 november, som kommer att överlämnas till Israel och Israels ambassadör i Sverige.

Vi ber en gåva på 100 kr, eller vad du kan ge, och kanske också ditt namn på listan till Israel (frivilligt).

Ju fler som ger, desto mer kommer gåvan att värma.

Vi kallar det för 7 november manifestationen, en aktion mot antisemitism, rasism och hat och det är inte summan i sig själv som är viktig utan hur många som ger, för det visar på stödet.

Gåvan kommer att gå till 3 olika områden och du väljer själv vilket:
– Att hjälpa det judiska folket hem till Israel. Just nu fokuserar vi på judarna i Ukraina som riskerar bli instängda i ett land där judehatet är bland det värsta i världen.
– Barnbyn Neve Michael i Israel. En oas för de barn som farit mest illa. Vi har ansvar barn som utsatts för incest och svåra övergrepp.
– Där det bäst behövs.

Hur du ger:
Till PTL:s gåvogiro PG 17 00 77 -2 eller BG 5142-2194 eller Swish 123 263 97 71
Skriv namn och adress (om du inte gett till PTL tidigare)

Gåvan med namnen och antal givare kommer att överlämnas till Israels ambassadör, efter före sabbaten, den 9 november.

I kärlek och med hopp om ett stort brett stöd
Tommy Lilja
För PTL Ministries, alla svenska Israelvänner och nämnda israeliska organisationer

Om PTL Ministries arbete i Israel
PTL Ministries arbete Operation Great Exodus startades 1996, med indirekt hjälp av bland andra de svenska judarna Jerzy och Nina Einhorn. Vi har hjälpt fler än 20 000 judar hem till Israel, varit en del av barnbyn Neve Michael sedan slutet på 90-talet och hjälpt överlevande från förintelsen.
PTL Ministries har ett stort för troende i Israel, som långvarig vän och Major Donor.

PTL är registrerad insamlingsorganisation i flera länder och står bl.a. under insamlingskontroll i USA, Finland, SA, m.fl.