Inget jubel utan tårar

God morgon
Landade hemma sent i lördagskväll och efter en lång söndag är det en skön måndag morgon. Jag tycker om måndagar. Hela veckan ligger framför med final på söndagen. Fylld med utmaningar, problem, tårar och heta känslor. Men också med lösningar, glädje och värme.

Vi vill helst bara ha den ena sidan, lösningar, glädje och värme. Men utan kontraster förlorar livet sin dynamik. I Psaltaren står det att  “de som sår med tårar ska skörda med jubel. Gråtande går de och bär sitt utsäde, jublande kommer de och bär sina kärvar”. 

På missionsfältet blir dynamiken tydlig. Jag döpte Joyti i torsdags. Hennes liv har varit oerhört svårt. Hon vet inte riktigt hur gammal hon är, och hur människor utnyttjat henne övergår vårt förstånd. Hon var trasig, sönder och rädslan för framförallt män kröp på utsidan av henne.

Den Joyti jag döpte i torsdags var en annan person. Jesus hade gjort ett mirakel i hennes själ. Hon hade blommat ut och även om mycket arbete återstår så är det just den dynamiken som är så underbar att få uppleva, hur Jesus tar emot det som är mörkt, sårat, nedsmutsat, kränkt och skört och skapar något nytt, rent och underbart. Att få se människor få gå från mörker till ljus, från att vara trampade på till att få självförtroende, från att vara förnedrade till att få ett värde är nåd från Gud. Det är lika underbart att se och uppleva varje gång.

Men kontrastera finns i våra liv också. Det är som många säger i lyckliga äktenskap att: “det fantastiska med ett ordentligt bråk är försoningen”.

Att leva med Jesus är dynamik, det är tårar och jubel. Du kanske har tårar idag, men Jesus lovar att tårar följs av jubel. Finns det ett problem, så finns det också en utväg. Har du uppförsbacke så måste det finnas en nedförsbacke och är du ansatt, fylld av problem så vet att när Gud skapade problemet så skapade han samtidigt lösningen.

Tommy and Joyti Still #1 2

God morgon
Tommy

Comments 1

  1. Tack Tommy för ditt nyhetsbrev detta budskap var en uppmuntran för mig idag. Jag bor på en gård några mil från en tätort brukar titta ibland på ditt program på kanal 10.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.