Destiny flocks together – syftet flyger i flock!

God morgon
Ett nytt år ligger framför oss och jag vet inte om du tänkt på det men de som har samma mål och syfte med livet hittar varandra förr eller senare. På engelska säger man att “destiny flocks together”. Ensam är aldrig stark, Gud kallade oss för att tillsammans med andra, leva i den värld han skapade. Det gäller i motgång som framgång. Hur överlever pingvinerna 40 – 50 minusgrader? Ju kallare det blir, desto tätare kommer de varandra.


När Djävulen rasar, när vargen drar in, då måste fåren flockas. Det var därför Jesus lämnade de 99, de klarade sig i flock, men det ensamma fåret var ett lätt byte. Vargens strategi är att söndra, att få fåren att sprida ut sig, då blir de ett lätt byte.

Jesaja 31:5, KJB, står det att “as birds flying, so will the Lord of host defend Jerusalem. Defend, preserve you and deliver you”. “Som fåglarna flyger”, hur flyger fåglarna? De flyger i flock! Det finns ett beskydd när vi flyger tillsammans som fåglarna, Herren bevarar och befriar.

Men det handlar om att “flockas” med rätt människor.

Flockas du med människor som får dig att misslyckas?
Flockas du med människor som ger dig skuld?
Flockas du i en församling där du inte får lyckas?
Flockas du i ett sammanhang fyllt med avund?
Flockas du i ett sammanhang där allt har en fasad?
Flockas du i ett sammanhang där alla måste vara lagom?

Pingvinen överlever inte ensam, det gör inte du heller. Fåret övervinner inte vargen ensam, det gör du och jag inte heller. Men det handlar samtidigt också om att flockas i ett sammanhang där du blir sedd, bekräftad och samtidigt också utmanad, ansad och får hjälp att slipa kanterna.

Kanske är det så att din förmåga att relatera skadats? Det är inte ovanligt. När vargen härjar så attackerar han relationer. Han är mästare på att skapa missförstånd, avund och ego. Oavsett vem du är eller vad du gjort, du kan inte överleva ensam.

Hårfrisörskan klarade inte hyran, nagelterapeuten hade för få kunder och fotvårdaren visste ingen om. Istället för att betala 3 hyror hyrde de en gemensam lokal. Fotvårdaren fick gratis reklam, nagelterapeuten nya kunder och hårfrisörskan lägre hyra.

Du får gärna flyga tillsammans med mig år 2017 om du är på väg till samma mål – destiny flocks together. Djävulen ryter, men vi står honom emot i Jesu namn och som pingvinerna sluter vi leden.

En dörr står öppen inför 2017 med nya möjligheter. Jesus tränade lärjungarna att arbeta i team, två och två och i grupp. När han dog, attackerade Djävulen den nyfödda kyrkan men han lyckades inte besegra den, varför? Därför att Jesus hade lärt dem “to flock together”, att flyga i flock. Det är ju därför han bröt ned all undervisning i ett bud – “älska varandra som jag älskat er”. När du och jag älskar med den kärleken är det inte svårt att som pingvinerna leva tätt inpå varandra, då flyger vi i flock.

Välkommen in i 2017 – vi har ett syfte och med kärleken som band, med Jesus som vår Herre och ledare, kan inget stoppa dig eller mig – men vi måste flyga tillsammans och jag flyger som sagt, gärna med dig.

God morgon
Tommy

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.